HÅLLBARHET

Hållbarhet

Jag brukar beskriva Valle Bike Events som den lilla aktören med de stora möjligheterna. Hur är det möjligt och hur blir det hållbart? För oss handlar det om lokalt samarbete.

Genom att samarbeta med lokala aktörer så växer våra möjligheter att skapa bra tjänster som innehåller bra boende, bra mat och bra upplevelser. Detta gör oss starka men också hållbara. Vi upptäckte ganska snart att genom att vara lokal och samarbeta så ökar möjligheten för oss att vara hållbara. Kolla ett exempel här!

Men Valle Bike Events då, vad gör just vi som är hållbart?

Som passionerad cyklist är det en självklarhet att försöka vara hållbar. Ur alla perspektiv. Inte bara det att jag tar hojen så ofta jag bara kan när jag ska iväg någonstans.
En av grundtankarna för Valle Bike Events är att när man kommer till Valle så är ens resande över för resten av vistelsen hos oss. Allt du behöver finns inom cyklingsavstånd. Inga mer onödiga resor om det inte är på cykel. Cykling är ju det vi brinner för och att cykla är hållbart.

Samtidigt är det viktigt för oss att vi cyklar på ett hållbart sätt. En annan av grundtankarna bakom Valle Bike Events är att försöka visa hur vi njuter av våra underbara naturreservat via hållbar cykling. Vi kan cykla i dem om vi tänker oss för och visar respekt. Här handlar det om hur vi cyklar, när och var. Det handlar även om hur vi tar hand om våra cyklar samt det vi lämnar och det vi inte lämnar efter oss i naturen.

Att våra samarbetspartners erbjuder lokalproducerad och ekologisk mat i så stor utsträckning de kan är ju fantastiskt bra och välkommet.

Det här sättet att tänka runt hållbarhet påverkar hur Valle Bike Events drivs. Cykling, samarbete och hållbarhet kan inte vara dåligt.

/Tomas Larsson - Valle Bike Events