GUIDER

Tomas - Det är alltså jag som har startat och driver Valle Bike Event. Jag har egentligen cyklat hela mitt liv. Eller, varit cykelburen hela mitt liv. Jag cyklade överallt jag skulle ta mig och älskade det från första början. Jag förstod det inte riktigt då bara.
Hela min uppväxt och en bit in i vuxen ålder var det tennis som var fokus för mig. Träning, tävling och senare jobb som tränare i Sverige och utomlands. Det var inte förrän kroppen sa ifrån som jag började ta upp cyklingen mer strukturerat som träningsform. Sedan har det bara eskalerat!
Jag tillhör inte tävlingseliten på cykel. Det är inte min ambition även om tävlinghjärnan tar över ibland.
Jag vill dock cykla mycket och njuta av det. Gärna med andra. En fika på turen är nästan en självklarhet. Nåja, inte varje gång men tillräckligt ofta iaf. Jag kör både mtb och landsväg och lite gravel. Bland det bästa som finns är att få visa nya vägar och stigar för andra människor, dela med sig av sina pärlor. Detta är grunden i Valle Bike Events.

Camilla -  Min första mountainbike-tur tog jag för ca 15 år sedan. Då med en lånad och för stor cykel som jag mestadels släpade i skogen. Det var sambon som valde väg och som den motorcykel-enduro-åkare han är blev det direkt ut i den värsta terrängen. Genom åren har det blivit en hel del släpande med cykeln och springande över hinder för att hinna med. För ca 5 år sen började jag ge mig ut själv och verkligen träna teknik. Jag lärde mig hur jag skulle ta mig över stockar, stenar, färister, cykla på spänger, ta mig ner för branter mm. Idag kan jag säga att min styrka inom mountainbike är teknisk cykling på trixiga ställen och utför. Jag har en förkärlek för enduro och downhill-cykling och det är där jag vill lära mig mer.

I höstas gick jag en guideutbildning genom Bike in Bergslagen och Sweden by bike där jag bl a fick lära mig hur man guidar en en grupp tryggt och säkert.

Jag bor och cyklar året runt i detta fantastiska naturområde som bjuder på allt från lättåkta stigar till mer krävande, tekniska stigar och fina nerförslöpor.

Jag längtar efter att ta med er ut på cykeläventyr som ni längtar tillbaka till!