OM OSS

Valle Bike Events är ett bolag som startade 2019. Det är med andra ord en nystartad mindre verksamhet med stora möjligheter och fantastiska förutsättningar. Jag som driver verksamheten heter Tomas Larsson och är en lokal cykelentusiast som verkligen vill visa upp vår fina bygd för omvärlden. Till min hjälp har jag flera lokala samarbetspartners och lokala guider som garanterar att vi, tillsammans, kan ger er cykelupplevelser som vem som helst inte hittar, samt stjärnan i orkestern, juvelen i kronan, Vallebygden! 
Guiderna hittar du förresten här.

OM VALLE

Valle Bike Events drivs av att få andra att njuta av cykling i fantastiska miljöer. Vi tror verkligen att vi har några av de vackraste cykelvägar och stigar som går att hitta. Vi är inte hemmablinda, vi är hemmainspirerade! Partiska? Jo, en smula men det bjuder vi så gärna på. 

Vi har inte de högsta bergen men det gör också att allt är mer tillgängligt. För alla.
Men visst finns det backar och berg. Tro inte att det är helt platt här på slätten.
Vårt egna Billingen erbjuder vägar och stigar som gör de flesta möra i benen och glada i själen. 
I närheten finns även Kinnekulle, Mösseberg och Ålleberg med lika fina förutsättningar för härliga cykelturer och naturupplevelser. 

Körsbärsdalen

Dalen är omgiven av körsbärsträd!
På våren när de blommar lyser hela Vallebygden vit och grön. En underbar upplevelse. Varje år.
Vägarna slingrar sig fram med naturen direkt inpå. Det är gott om små sjöar och camelandskapet bjuder på härliga små kullar som ger känslan av en sagovärld. Stengärdesgårdar blandat med hästar, får, kor och glada människor.
Tänk en blandning av Beatrix Potter och Hobbitarnas värld i Sagan om ringen. Eller som den före detta landshövdingen Lars Bäckström skrev: 

"Jag läste en gång att region Skåne skrev att de var Sveriges Provence. Det kanske de har rätt i, men i så fall är Toscana Italiens Skaraborg"

Det är lätt att tro att Valle Bike Events bara handlar om cykling men vi vill gärna ge dig en underbar helhetsupplevelse i vår bygd. Du kommer snart upptäcka god mat, härliga människor och en bygd med ett myllrande landsbygdsdriv. Detta är säkert inte unikt i världen. Tvärtom! Det finns så många vackra vägar och platser, det är bara att erkänna.
Här kan vi dock erbjuda en lite otippad och outforskad del av vårt klot. 

Inte bara Valle!

 Vi hjälper dig även att upptäcka hela Skaraborg om du ger oss lite av din tid. 

VÄLKOMMEN!


P.S. Så var det ju det här med "Världens Vackraste Väg". 
Vi tycker ju att det är det men det räcker ju inte för att det ska bli sant. Det är ju såklart helt subjektivt. Anledningen till uttrycket Vallevägen-Världens Vackraste Väg kan du läsa mer om här.